Roslagspunsch i ny flaska

Den 2 oktober 2023 får Roslagspunsch, vårt flaggskepp, ett helt nytt utseende.

Vi har tillverkat Roslagspunsch sedan 2005. Under de första 15 åren levererades den i en hög, elegant flaska med den karaktäristiska logotypen ”Roslags” på högkant. Efter några turbulenta år på råvarumarknaden, som inleddes med en pandemi, nödgades vi gå över till en annan flaska.

Krav på lättviktsflaska

Den 1 mars 2024 kommer Systembolaget att införa ett krav på maxvikt för engångsflaskor i glas, eftersom det enligt sina hållbarhetsmål ska ha halverat sina CO2-utsläpp år 2030 jämfört med 2019. Kravet på maxvikt gäller alla produkter som buteljeras efter den 1 mars 2024.

Vi på Norrtälje Bränneri tycker givetvis att det är bra att Systembolaget ställer höga hållbarhetskrav på produkterna i sitt sortiment. Under 2023 har vi därför letat efter en ny vacker flaska som kan matcha viktkravet. Vi har även tagit fram en ny etikettdesign som går fint med vår nya logotyp.

Den nya flaskan rymmer lika mycket som de förra, alltså 500 ml, och punschen håller samma smak och höga exklusiva kvalité som tidigare. Läs mer om Roslagspunschen här.

Till vår hjälp att ta fram en ny grafisk profil och nya etiketter har vi haft den Stockholmsbaserade byrån Konceptism, och den Norrtäljebaserade designern Olofsson Design har formgivit etiketterna.

Har du några frågor eller funderingar kring vår nya flaska, tveka inte att höra av dig!

 

bird hawk

välkommen!

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol och därför frågar vi om din ålder.