RoslagsGin Extra Fatlagrad EKO

beskrivning

RoslagsGin Extra Fatlagrad är en mjukt och varsamt destillerad gin med enbär, rönnbär och färsk röd grapefrukt som efter destillation lagrats på ekfat där vi tidigare lagrat vår RoslagsWhisky. På fyra olika fat har ginen lagrats i sex till tolv månader, för att sedan blandas och buteljeras. Batchen är begränsad och släpptes på Systembolaget den 7 februari 2022.

50 cl   |   44%

doft & smak

Doft med inslag av fat, enbär, citrusskal, röda bär kryddor och örter. Kryddig smak med inslag av fat, enbär, röd grapefrukt, rönnbär, marsipan, vanilj och örter.

återförsäljare

Systembolaget

drinktips med RoslagsGin Extra Fatlagrad EKO

Roslags GT

En Gin & Tonic är en riktig klassiker. Redan på 1800-talet blandade man gin med tonic. Vår variant är fruktig och med tydlig grapefrukt. I en äkta Roslags GT har du därför en skiva grapefrukt, och om du vill toppar du med en kvist rosmarin.

gör drinken

Gin Old Fashioned

Old Fashioned är själva definitionen av en klassisk cocktail. Den innehåller sprit, socker, vatten och bitters, vilket är precis vad som ursprungligen avsågs med en cocktail. I grunden görs den på Whisky eller bourbon men med vår ekfatslagrade gin får du en riktigt bra variant på gin.

gör drinken